Este important să fii primul în marketing?

“The term innovation means a new way of doing something. It may refer to incremental, radical, and revolutionary changes in thinking, products, processes, or organizations. – Wikipedia”

De fiecare dată avem puterea de a alege drumul pe care mergem. De fiecare dată primul impuls este să alegem zona sigură, bătătorită şi confirmată. Eşecurile, privirile sceptice şi atracţia zonei de confort ne taie din dorinţa de a experimenta, din entuziasm şi din motivaţie.

Este important să primul în strategia şi acţiunile tale de marketing? Vorbind despre exemple şi din cazuri concrete, antreprenori sau companii vizionare precum: Apple, Starbucks, Microsoft, Starbucks, Pro TV, INTERAKT, etc., să fii primul care abordează o anumită strategie sau tactică aduce rezultate mult mai bune decât să joci după regulile existente.

Vorbeam cu Andrei anul trecut la o conferinţă despre inovaţie despre un adevăr dureros: foarte mulţi marketeri vor rezultate deosebite, vor creşteri peste medie, dar foarte puţini au curajul de a încerca lucruri noi. Ruperile de ritm şi creşterile peste media industriei nu vin din aceleaşi acţiuni pe care un întreg domeniu le consideră “standard”, eventual cu o mică modificare. Dacă vrei rezultate pe măsură trebuie să ai suficient curaj pentru a explora şi a deschide noi drumuri. După o perioadă de câteva luni în care m-am confruntat cu un nivel energetic scăzut mi-am dat seama că am nevoie de o schimbare: vreau să inovez, vreau să mă dedic doar acelor proiecte care aduc un suflu nou şi rezultate pe măsura.

La fel gândesc şi colegii mei de la PlayTheBalls şi de asta vom colabora doar cu marketeri şi companii deschise, care înţeleg importanţa inovaţiei şi nu se mulţumesc în a juca după regulile unei categorii.

Este important să fii primul în marketing? Cu siguranţă că da. Ai tăria să o faci? Aici depinde doar de tine şi ce îţi doreşti.

Facebook comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>