Digitalul se apropie de 10% din bugetele de media? Interviu cu Doru Panaitescu la Digital Marketing Forum

Săptămâna trecută am fost la Digital Marketing Forum nu doar ca participant. Ca parte din parteneriatul Online Shift – DMF, am luat împreună cu Matei de la Radio Lynx câteva interviuri. Apar cam şifonat, am avut mai puţin de 10 minute pentru a pregăti interviurile (constrângeri tehnico – administrative), dar per total a fost interesant.

Lista completă de interviuri (Dorin Boerescu – 2Parale, Ana Bulgar – Petrom, Stefan Erhart – GOOGLEAdrian Stănescu – Think Digital) o găseşti pe blogul emisiunii. Tot pe blogul emisiunii găsiţi şi codurile de embedd, pentru a prelua interviurile pe alte bloguri sau siteuri.

Mai jos interviul cu Doru Panaitescu:

Cea mai suprinzătoare informaţie din interviu, a apărut la întrebarea: “când crezi că o să ia digitalul 10% din totalul bugetelor de media”.

Doru Panaitescu: “ca să fiu sincer, dacă e să măsurăm bugetele nemăsurate la ora asta de IAB sau de către alte entităţi care au făcut estimări, eu cred că ne apropiem…”

Facebook comments

19 Comments

Leave a Comment
  1. Eu credeam ca deja digitalul are peste 10% din media! In fine, cei cu statistici avizate au mai multa dreptate…

    Oricum, eu cred ca in curand se vor depasi cei 10%, si foarte mult din online…

  2. Au facut ai nostri un proiect, sau de la UE a venit un ordin, nu stiu exact, dar cica pana in 2012 toate televiziunile prin cablu vor transmite digital, se renunta la semnalul analog definitiv, asa ca va fi cu mult peste 40% din aria de acoperire.

  3. Digitalul isi face simtita prezenta tot mai puterenic. Este foarte probabil ca procentul sa ajunga pe la 30% in 2-3 ani insa piata este in continua miscare iar criza financiara a afectat o mare parte a advertiserilor.

  4. Nu stiu care sunt mijloacele prin care se contorizeaza marimea reala a publicitatii si din online, si din TV sau presa scrisa. De multe ori cifrele sunt falsificate, parerea mea este ca sunt umflate.

  5. Cred ca cifrele din TV sunt unflate tare, se negiociaza la preturi mult mai mici dar ei se dau mari si tari ca au vnadut mai mult. Probabil acum banii vin din santaje mai mult decat din publicitate.

  6. @andrei:nu am şters comentarii. Mai adaugă-l o dată te rog.
    @pioner: cam greu să ajungem acolo din cauza condiţiilor sociale/economice, dar trendul este vizibil ascendent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>