Blogurile româneşti despre online

Am început să compilez mai jos o listă a bloggerilor români care scriu despre online şi industria de online în România. Lista este deschisă, blogurile incluse vor trebui să respecte câteva reguli de bază: să aibă conţinut relevant, o frecvenţă decentă de actualizare, o atitudine obiectivă. Includerea de noi bloguri este subiectivă, încerc să menţin un nivel cât mai ridicat, vă rog să adăugaţi şi o mini descriere odată cu numele blogului. Spor la citit:

Alex Vişa

Partener cu Dorin Boerescu în HyperActive, cu o experienţa ca online marketer în Canada şi o pasiune în analiză de trafic, Alex Vişa scrie pe modelul străin: informaţie de calitate în posturi, articole “coapte” şi o privire obiectivă.

Andrei Roşca

Domnul Roşca este un tânar pentru care visele contează mai mult decât banii sau resursele, un vrăjitor care încheagă echipe în jurul unor viziuni curajoase. Andrei este fondator al Bookblog şi al multor alte proiecte online.

Bobby Voicu

Primul angajat al Yahoo în România, cu background în vicii şi Imobiliare, Bobby este unul dintre evangheliştii bloggingului în România şi un creator de comunităţi.

Bogdana Butnar

Incisivă, cu întrebări incomode, Bogdana scoate idei interesante în faţă.

Bogdan Manolea

Un blog de referinţă despre legislaţia online în România.

Carmen Miron

Carmen scrie mai des începând cu 2009 şi ne oferă un insight în viaţa unui media planner. Deşi lucrează cu majoritatea mediilor de comunicare, onlineul o atrage din ce în ce mai mult.

Ciprian Stăvar

Online marketer, luptător de guerilla, omul din spatele Marketing 247.

Claudiu Murariu

Online marketer şi usability tester la Avangate, Claudiu este unul dintre cei mai pasionaţi oameni faţă de web pe care îi puteţi întâlni.

Clement Nicolaescu

Pasionat de informaţie, întrebări, răspunsuri şi date, directorul de Marketing al Arbo Interactive, publică în special în zona comerţului electronic.

DGeneration

Un blog susţinut de o parte din echipa Metromind(Adrian Soare, Octavian Rizea)  şi alţi marketeri entuziaşti, o resursă de urmărit pentru cei interesaţi de online marketing.

Dorin Boerescu

Implicat în industria online, Dorin este unul dintre puţinii antreprenorii care pot emite o judecată care să te urmăreasca luni întregi.

Doru Panaitescu

Consultant online, cu background de pionerat în marketingul online din România, Doru Panaitescu aduce de multe ori informaţie “secretă” din industrie şi o pune pe masă(blog) în premieră.

Dragoş Novac

Omul din spatele Metropotam şi FourHooks, Dragoş Novac scrie într-un post de 3 rânduri cât alţii în 10 pagini. Un blog de urmărit şi decodificat.

Ionuţ Oprea

Ionuţ este un promotor al marketingului online şi blogmarketingului cu ani de experienţă în comunicare în spate.

Emi Gal

Deşi nu mai are 21 de ani, Emi scrie bine, scrie profund şi pregăteşte multe surprize pe viitor.

Filip Toşa

Job Job, Jobber, Captivating Romania, câteva din proiectele lansate din pasiune, nu pentru bani sau faimă fac din Filip un reper de urmărit în zona revoluţiilor mici şi ambiţioase care promit mult.

Krumel

Incisiv, la obiect, pasionat de SEO, SEM şi orientat către analiza acţiunilor utilizatorilor online, Krumel consumă, digeră şi republică într-o forma accesibilă cantităţi mari de informaţie.

Liviu Taloi

Calcule, analize, seriozitate, informaţie, lucrurile luate în serios. Comerţ online. Liviu Taloi.

Mănac

Deşi strică deseori entuziasmul debordant al visătorilor cu gândul la zecile de milioane online, Dragoş Mănac râde la urmă şi mai bine. Un blog care îţi dă un reality check cu fiecare însemnare.

Manafu

Multitasking, online, evenimente, speakeri, iniţiative, în reflectoare, informaţie structurată, Evensys,  Cristi Manafu.

Mircea Scărlătescu

Antreprenoriat pe segmente diferite, pasiune, muncă şi simţul realităţii transpus în observaţii pe blog fac din blogul lui Mircea un reper de urmărit.

Mădalin Matică

Dur, antipatic pentru anumite industrii, realist, hotarât, cu opinii puternice. Un blog despre online marketing, permission şi idei de detaliu.

Orlando Nicoara

Blogul unuia dintre creatorii industriei online în România, actualmente manager al Media Pro Interactive.

Marius Pahomi

Realist, focusat, pasionat, şcolit la şcoli înalte, cu experienţa comunicării online în alte ligi, la alt nivel.

Radu Ceucă

Radu vorbeşte pe bune despre onlineul românesc, de multe ori la modul vizual.

Radu Ionescu

După ce şi-a ratat cariera de star rock… permission Marketing, comunicare online, Kinecto, sport, călătorii şi stil de viaţă.

Refresh

Arhiva Internetul românesc actualizată cu răbdare de Costin

Vali Petcu

Cunoscut, influent, hulit, respectat, Vali Petcu (Zoso) coordonează un blog cu informaţii şi puncte de vedere interesante asupra industriei online din România.

Victor Kapra

Background în presă, viziune de ansamblu în viitor, un blog despre publishing, advertising, online şi jurnalism.

Vivi

Succese cu doizece.ro(ce vremuri) şi 5pm, olimpiade în informatica, Google, New York, întrebări asupra vieţii şi mai nou a politicii româneşti. Vivi scrie şi despre .ro cu o viziune detaşată, din avion.

Vlad Stan

Pasiune.Viziune.Strategie. Un antreprenor idealist transformat în investitor, Vlad Stan a fondat Vodanet, Navidoo şi acum încurajează antreprenorii online prin Seed Money.

Vladimir Oane

Vladimit este un vizionar al industriei online, fondator al Metromind, partener in CaptainGo şi fondator al UberVU, primul startup online românesc care promite la nivel internaţional.

Facebook comments

27 Comments

Leave a Comment
 1. Felicitari pentru articol, foarte util, chiar era nevoia de o asemenea lista.
  In afara de claudiu murariu, de care acum aud, ceilalti sunt de mult in blogroll :)

 2. Salut.
  De ce oare este nevoie sa enumeram toti bloggerii cunoscuti? Ii stie toata lumea pe astia. Pune o lista daca tot vrei sa faci asta. Cu oameni care nu sunt asa cunoscuti, dar sunt valorosi si scriu lucruri interesante. De Bobi V. stiu, Manafu la fel. Ii admir intr-o oarecare masura dar nu consider ca pot invata ceva de la ei atata timp cat pe blogul lor nu gasesc nimic din ce nu stiu eu si la fel ca mine, altii. Cipri stiu ca poti mai mult, fa o lista cu cei pe care-i care nu apar in toate blogrollurile, ziarele. Oamenii aia anonimi dar minunati in ceea ce fac. De la Vali Petcu ce sa invat? Nu-l contest, dar nu sunt lucruri noi Cipri… sau cel putin nu-si impartaseste experienta cu cititorii.
  Ierare daca jicnesc pe cineva si iertare pentru gramatica. Inca nu sunt foarte bine familiarizat cu limba romana sau cu gramatica ei. Toate cele bune.

 3. @felix: Salutare felix, nu toţi bloggerii care i-am inclus produc conţinut nou, unii fac monitorizare pe anumite subiecte, etc.

  Nu am absolut nici o problemă să adaug pe nimeni, oricât de necunoscut, atâta timp cât are un blog valoros.

  Aştept sugestii…

 4. @Doru Panaitescu: a fost cu statut de glumă, cei care îl vor considera relevant îl vor citi, cei care vor crede că am făcut lista asta pentru mai mulţi cititori pe blog nu au decât să o creadă.

  Succes!

 5. Am mai descoperit cateva bloguri interesante de care nu stiam. In general citesc mai multe bloguri, imi place sa aud mai multe pareri, idei, dar in general ma rezum la 2 maxim 3. In cazul asta -marketing, citesc bobbyvoicu si krumel.

 6. Buna treaba! mi-a completat lista de bloguri pe care le urmaresc.
  La nou intrata vivi am “ramas in pagina” mai bine de o ora ..

  Tine-o tot asa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>