Am nevoie de un site, o campanie sau o strategie online?

Motto: “important e drumul nu destinaţia”. Sunt 2 modalitati de privi Internetul pentru o companie:

A. O bifa pe o lista lunga. Un proiect sau mai multe realizate pentru ca trebuie, este la moda, trebuie sa fim acolo, etc. Inevitabil, actiunile desfasurate online nu aduc mult mai mult decat un v pe o fisa de post.

B. Ocazia de a aborda o noua piata de desfacere, de a reduce costurile, de a fi mai aproape de consumatori, de a crea noi servicii, de a inova si de a depasi competitia.

In online, regulile de baza raman valabile: un proiect executat doar ca sa fie, fara obiective clare va esua atragand dupa el un consum inutil de resurse. Acest articol ti se adreseaza daca faci parte din categoria B, sau ai vrea sa faci parte, dar ai nevoie de mai multe informatii.

Suficienti marketeri sau oameni de business se intreaba de ce ar trebui sa ia in serios Internetul. Nu ar trebui sa iei in considerare Internetul ci comportamentul si dorintele clientilor tai. Cand ei se muta pe online pentru a-si rezolva mai rapid problemele, din comoditate sau accesibilitate, ar trebui sa fii acolo pentru a te conecta cu ei si pentru a pastra sau creste cota de piata. Oricum ei vor incerca sa isi rezolve o problema, iar daca nu vei fi pregatit pentru asta vor alege imediat pe altcineva care poate realiza acest lucru, cel mai probabil un competitor de al tau.

Ce pierzi daca pleci de la tactici

Tacticile pot fi eficiente in mod individual, in conditii specifice, dar daca nu sunt subordinate unei strategii cu obiective clare, vor merge in directii diferite si vor consuma mai multe resurse. Te provoc sa pleci de la o strategie si apoi sa iti stabilesti obiective, tactici si actiuni.

Intr-o emisiune Online Shift cu Oana Solca(Orange Romania) am aflat cateva date interesante: la nivel de grup au ca obiectiv pana in 2012: 20% din totalul vanzarilor vor fi realizate online. Echipa de online a crescut de la 1 om la 12 anul acesta. Orange a creat o strategie care va subordona tacticile si actiunile individuale si care are o directie concreta.

Gandeste-te la urmatorul scenariu: pe termen mediu, 40% din vanzarile industriei tale se vor desfasura online sau vor fi influentate de mediul online(informare, cercetare, luare unei decizii).  Vei avea ce este necesar pentru a ramane in business?

Ce strategie online ti se potriveste

citeşte articolul complet pe blogul PlayTheBalls

Facebook comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>