2008, schimbări de paradigmă

Am pornit 2008 cu multe idei, cu entuziasm şi cu forţă. Am ajuns la final mai precaut, mai aşezat mai bătrân cu cel puţin 5 ani ca şi viziune asupra lucrurilor. Am învăţat foarte multe, am plătit un preţ foarte mare pentru experienţa acumulată în ritm accelerat.

Am învăţat că pentru a arde etape în dezvoltare şi a nu face rabat de la calitate ai nevoie de un consum uriaş de energie fizică, psihică şi spirituală şi mai mult decât orice de un stomac tare de tot. Am învăţat că oamenii nu sunt ceea ce par, am învăţat că mai avem multe cu toţii de învăţat.

Am învăţat că în România vorbim prea mult pentru prea puţin, am învăţat că oamenii nu se schimbă fundamental şi nu pot fi întorşi împotriva firii. Am învăţat că întotdeauna vor fi cei care te atacă atunci când ai iniţiative sau idei bune doar pentru că le ai. Am învăţat că oamenii proactivi se găsesc atât de greu!

Am învăţat că se vinde multă valoare la un preţ mult prea mare, mai ales în servicii şi mai ales în Bucureşti. Am învăţat că trebuie să lupţi în fiecare zi cu mediocritatea pentru că eşti înconjurat din toate părţile. Am învăţat că nu eşti munca, contul din bancă sau lucrurile pe care le deţii. Am învăţat că prietenii sunt foarte importanţi şi prietenii buni sunt rari. Am învăţat că nebunia este un ingredient de bază în ceea ce fac.

Am învăţat că traiul în Bucureşti presupune un preţ enorm şi că oamenii trăiesc mai prost şi mai nefericiţi aici. Am învăţat că sunt multe lucruri anormale şi este foarte uşor să cazi în cinism în loc să construieşti ceva. Am învăţat că plăteşti un preţ pentru tot, iar dacă vrei să ajungi mai rapid undeva într-un plan trebuie să tai din alte planuri. Am învăţat că uneori nu trebuie să îţi pese. 

Am învăţat că echilibrul este greu de atins. Am învăţat că trebuie să ai un stomac tare de tot pentru a fi antreprenor şi sunt mai precaut când vorbesc despre asta. Am învăţat că lucrurile nu sunt chiar aşa. Am învăţat că fără sacrificii nu se poate. 

Am învăţat că mai am atât de multe de multe de învăţat. Am învăţat ca doar cei care învaţă şi care îşi recunosc nivelul pot face un pas mai departe.

Am învăţat că trebuie să trăieşti cât mai intens, în fiecare zi, indiferent de toate.

Tragem linie, aer în piept şi pornim cu o doză triplă de curaj, pasiune şi entuziasm mai departe. În 2009

If you ask me what I came to do in this world, I, an artist, I will answer you: “I am here to live out loud” Emile ZOLA

Voi ce aţi învăţat în 2008?

Facebook comments

3 Comments

Leave a Comment
  1. Si eu am descoperit Bucurestiul in 2008 si viata e destul de grea aici, dar are si partile ei pozitive. Am invatat ca, daca vrei sa realizezi ceva, trebuie sa muncesti foarte mult si sa-ti gasesti parteneri. Nu poti realiza orice de unul singur. Si am pierdut mult pana sa realizez lucrul asta.

  2. Am invatat sa vreau mai mult, sa invat, sa impun atat mie cat si celor din jur regulile dupa care sa profit din plin de fiecare zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>