15 metode să câștigi clienți prin internet, de mâine

Titlul prezentării pe care am ținut-o aseară în Cluj. Aproape 200 de oameni, din care majoritatea erau vânzători (nu neaparat ca profesie). De fiecare dată când ies din București, oamenii îmi spun cum se ard etape întregi în adoptarea Internetului. În aproape toate domeniile, o bună parte din clienți vin atrași direct din online (sau folosesc Internetul ca pas eliminatoriu în research).

În ultimele 4 zile un lanț de magazine IT , un cabinet stomatologic, un restaurant, un business de imobiliare și o firmă de training mi-au spus că încep să concentreze afacerea în jurul online-ului. Toate din provincie. În maxim 4 ani nu cred că vor mai exista multe afaceri în piață care și-au permis să nu facă lucrul de mai sus.

Ca încheiere, Clujul e un oraș viu, care respiră, gândește și se mișcă înainte. Mi-a plăcut ce am descoperit aici.

Mai jos prezentarea, probabil că vei spune că sunt și lucruri de bază pe care le cunoșteai. Este ok, dar le faci? Te folosești de ele la maxim, îți aduc rezultatele pe care le-ai dori?

Facebook comments

34 Comments

Leave a Comment
 1. Ciprian,

  Ar merge, zic, si un video al prezentarii… sau transcriptul discursului.

  Prezentarea arata bine, dar sunt convins ca e 5% din ce ai zis acolo.

 2. @Bogdan: știu că s-a filmat aseară, dacă video-ul există îl voi posta sau măcar un transcript al prezentării. Întradevăr, sunt multe informații pe lângă prezentarea .ppt.

  @Gicu: cu plăcere, la prima ocazie.

 3. Am citit doua dintre articole ce mi-au cam dat de gandit, o sa incerc sa pun in aplicare ceea ce citesc. Te am adaugat la Blogroll pentru mari sansele altora de a te citi.

 4. Cu timpul mai multe firme or sa inceapa sa isi concentreze afacerea asupra on-linului. Clujul intradevar este un oras frumos si curat.

 5. Slide-ul postat mi se pare foarte bun. Iti da o viziune clara si directia in care ar trebui sa se indrepte orice intreprinzator.

  Parerea mea este ca fara mediul online, 90% dintre business-uri vor disparea in maxim 5 ani. Cine se adapteaza o sa ramana in piata, cine nu intelege fenomenul, o sa sa dispara.

 6. daca ar fi existat la fel de multa informatie si la fel de usor accesibila acum 3 ani de zile cand mi-am incercat norocul in ecommerce probabil ca altfel ar fi stat lucrurile. As vrea sa-i sfatuiesc pe toti cei care doresc un business in online sa incerce sa participe la cat mai multe prezentari despre internet marketing si cum sa faci ecommerce, ajuta foarte mult.

 7. Daca ti-a placut de Cluj, te mai asteptam.

  @Ilinca Droboteanu: Daca nu ai citit cartea lui Zig Ziglar, Arta vanzarii, ar trebui sa o cauti, e foarte buna!

 8. Foarte interesante si utile etapele. Intotdeauna este bine sa le ai la indemana si sa sintetizezi tot ceea ce este important inainte sa te apuci de munca propriu-zisa pentru ca atunci cand pornesti la drum in mediul online sa nu uiti nimic.

 9. Am vazut ca unul din slide-uri e despre Testimoniale. Personal, sunt convins ca in Romania, aceste testimoniale beneficiaza de o incredere intre 0-1% .

 10. @Marius, @Daniel: mulțumesc, stați pe aproape mai vin și alte materiale

  @shaman: am crezut că va fi disponibilă o înregistrare video a prezentării, dar nu a fost să fie până la urmă

  @Gicu: eu am văzut câteva inițiative frumoase din Târgu Mureș

 11. Dovada mea este Romania si romanii asa cum ii cunosc eu, neincrezatori si sceptici si totodata inteligenti pentru ca “nu pun botul” la orice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>